Dingen om te doen in sociale isolatie

In deze rare tijden zitten velen van ons ineens met zeeën van vrije tijd. Omdat ze geen of minder werk hebben of omdat de activiteiten die ze normaal doen niet door kunnen gaan. De eerste week is het heerlijk om even niks te hoeven doen, maar het gaat toch al snel vervelen. En hoe meer vrije tijd je hebt, hoe overweldigender het wordt, want je hebt geen enkele richtlijn om die tijd mee in te vullen. We zetten hier daarom wat ideeën op een rij om te doen in sociale isolatie!

Sporten

Het excuus dat we allemaal ons hele leven lang gebruiken om niet te gaan sporten en diëten is nu weggevallen. Want tijd hebben we ineens meer dan genoeg van, om te sporten, om de juiste boodschappen te doen en niet uit gemak toch 's avonds na een lange werkdag weer iets te bestellen, en om zo fit mogelijk te worden én te blijven. Zie dit dus als een kans om jezelf nieuwe gewoontes aan te leren, zodat je ook straks als het normale leven weer begint zo gewend bent aan gezond eten en veel bewegen dat je er tijd voor vrij wíl maken. Je kunt makkelijk vanuit huis met videos online verschillende sporten oppakken, online spullen bestellen of bijvoorbeeld buiten gaan bootcampen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wandelen en fietsen

Nadat je wekenlang binnen hebt gezeten ga je toch de buitenwereld missen. En ondanks dat we niet naar winkels konden en niet met vrienden een terrasje konden pakken in dit mooie weer, zijn er prachtige plekken met natuur om te gaan ontdekken. Wandelen is iets wat veel mensen als snel massaal gingen doen om toch nog wat frisse lucht te krijgen, met name als je in de stad woont en geen tuin of balkon hebt. Maar je krijgt al snel genoeg van het zelfde wandelrondje. Onze tip? Koop een fiets! Je komt verder dan met de benenwagen, waardoor je weer nieuwe gebieden kunt ontdekken. Je kunt makkeljker spullen meenemen zoals eten en drinken of andere kleding voor als het koud wordt, of bijvoorbeeld een boek om te lezen als je een mooi plekje hebt gevonden. Zo word de wereld al snel een stuk groter. Als je het sporten nog niet helemaal hebt opgepakt en snel moe wordt van een stuk fietsen, kun je ook gaan voor een e-bike. Zo heb je trapondersteuning en kun je de boel dus tot nog verder verkennen dan normaal. Een cube e bike bijvoorbeeld heeft een sportieve uitstraling, is van goede kwaliteit en valt in een toegankelijke prijscategorie!

Geef een reactie