Een handige badkamer die over alles beschikt!

Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten inrichtingen van een woonkamer, slaapkamer of badkamer te vinden. Zo zijn er op het gebied van woonkamers erg veel stijlen te vinden, waarbij een strakke indeling of een zwart-wit indeling de laatste tijd zeer populair is. Een badkamer is overigens ook naar een bepaalde stijl in te richten. Zo zijn er vele technische, innovatie ontwikkelingen, die je zou kunnen toepassen in de badkamer. Bovendien kun je veel inspiratie op doen tijdens het lezen van bepaalde woonmagazines, tijdschriften en meer! In dit blog geven we jou aan aantal tips, om jouw badkamer optimaal in te richten!

Een badkamermeubel voor alle handdoeken en shampoo

Het is een feit meer willen plaatsen in een bepaalde ruimte dan dat dit daadwerkelijk past en zou kunnen. Dit geldt ook voor de badkamer. Zo zouden we graag over een bad en wasbak beschikken, maar zouden we ook een douchecabine, wasmachine en een handdoekenkast willen plaatsen. Prioriteiten zijn hierin een belangrijk onderdeel. Wat heb  je echt nodig en zal je het meeste gebruiken, en wat zie je meer als een luxe.

Badkamermeubels kunnen bepaalde behoeften goed combineren. Zo bestaan er badkamermeubels die beschikken over een ondiepe wasbak, waaronder een kast zit bevestigd. Zo zorg je ervoor dat je twee behoeften, in één meubel kunt verwerken. In de kast zou je alle handdoeken, shampoo en verzorgingsproducten kunnen plaatsen. Hierdoor is er ruimte voor een ander meubel of sanitair, om vervolgens de badkamer handig en functioneel in te richten!

Een inloopdouche, ideaal voor jouw badkamer?

Stap je liever onder de douche dan dat je in een warm bad stapt? Waar je vroeger nog de keuze had in een bepaald soort douche, zijn er tegenwoordig verschillende keuzes te maken. Zo kun je kiezen voor een combinatie tussen douche en bad, een douchecabine,  of een inloopdouche. Het voordeel van de inloopdouche is dat deze veel minder ruimte inneemt dan een douchecabine. Zo is een douchecabine vaak verhoogt en beschikt deze over een dikke rand die ingenomen zal worden voor de bevestiging van deze cabine.

Het voordeel van een inloopdouche is dat deze nergens aan bevestigd zal zijn. Wanneer je de vloer schuin laat aflopen, zal het water gemakkelijk worden afgevoerd. De inloopdouche is af te schermen door een douchewand, waardoor het water niet overal terecht zal komen. Verder zal je meer ruimte overhouden in de badkamer, waardoor er ruimte is om een extra meubel te plaatsen. Ook kun je ervoor kiezen om het ruimtelijk te houden, om vervolgens alles netjes te kunnen opbergen in verschillende soorten badkamermeubels. 

 

Geef een reactie