Handige tips bij het beginnen van je eigen winkel

Een winkel beginnen is de droom van een hoop mensen. Het is een leuk project, en je kan er best goed mee verdienen. Bovendien heb je geen baas, en kan je al je beslissingen zelf nemen. Maar daar zitten ook nadelen aan. Het betekent dat je alles zelf zal moeten regelen, en dat kan best een hele hoop werk zijn. Vooral aan het begin tijdens het oprichten van je winkeltje zal er een hoop werk zijn. Je moet inventaris inschatten, jezelf een beetje promoten, en een goed winkeldesign opstellen. Maar ook de kleinere zaken zijn belangrijk. Het zou tenslotte ontzettend lullig zijn als je alle grote zaken perfect geregeld hebt, en het dan fout gaat op een klein dingetje. Dus daar zal ik proberen mee te helpen in dit blogje.

Een winkel geeft een hoop afval 

Een winkel geeft je een hoop afval. Verpakkingen die je weg moet gooien, omhulsels van producten, en gewoon het normale afval wat je op een dag produceert. En dit moet je natuurlijk wel ergens kwijt kunnen. Een normale prullenbak heeft daar vaak niet genoeg ruimte voor, dus dan kan het handig zijn om wat anders te regelen. Je kan een rolcontainer huren voor een hele reële prijs. Deze worden opgehaald bij je winkel, dus je hebt er zelf niet meer werk aan. In zo’n rolcontainer past ontzettend veel afval, en als het nog steeds te weinig blijkt te zijn, kan je altijd voor een groter maatje gaan. Zo heb je in ieder geval al geen stapel afval in je winkel, wat wel eens kan helpen met de verkoop!

Zorg voor betrouwbaar en hardwerkend personeel

Het is in veel gevallen onmogelijk om je winkel in je eentje te runnen. Dus goed personeel kan zeker goed helpen. En daarvoor kan je niet zomaar de eerste de beste wildvreemde van straat plukken. Het is dus erg belangrijk dat je goed op zoek gaat, met een hoop sollicitatiegesprekken. Je kan beter iets te lang zoeken tot je echt iets goeds vind, dan iets te kort en met wat minders vast zit. Het beste kan je natuurlijk kijken of iemand van je vrienden of familie interesse heeft in een baantje. Zo weet je in ieder geval al zeker dat je deze werknemer kan vertrouwen. En dat is ontzettend belangrijk, want straks heb je tijdens het inventaris checken opeens wat spulletjes minder. Dat is niet bepaald goed voor de omzet!

Geef een reactie