Hoe je een milieuvriendelijke diereneigenaar kunt zijn

Huisdieren zijn natuurlijk een fantastisch onderdeel van vele van onze levens. Maar recentelijk is ook duidelijk geworden dat veel huisdieren, vooral honden best wel een grote ecologische voetafdruk hebben. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je een milieuvriendelijke eigenaar van huisdieren kunt zijn.

Denk twee keer na over mensen eten voor dieren

‘Human grade’ voedsel voor huisdieren – het aanbieden van delen van rood vlees of vis, de voorkeur van westerse diëten – neemt toe in heel Europa, maar recent onderzoek suggereert dat huisdiervoer al verantwoordelijk is voor ongeveer een kwart van de milieueffecten van de vleesproductie in termen van gebruik van land, water, fossiele brandstoffen, fosfaten en pesticiden.

Hoewel honden en katten wel eiwit nodig hebben – en katten, die verplichte carnivoren zijn, wel vlees nodig hebben – kunnen ecobewuste diereigenaren, voedsel overwegen dat gemaakt is van bijproducten van vlees, slachtafval, kip of konijn, en rood vlees en vis vermijden welke, in vergelijking, een veel hogere milieu-impact hebben en geen wetenschappelijk aantoonbaar gezondheidsvoordeel voor honden en katten heeft.

Poepscheppen

Het opruimen van de poep van je huisdier is misschien onaangenaam, maar het is van vitaal belang voor een gezond ecosysteem. Uitwerpselen van huisdieren kunnen ziekten, vervuilde waterwegen en kustgebieden via afvoer verontreinigen, wat resulteert in een negatieve impact op dieren in het wild. Of het nu in uw eigen achtertuin is of wanneer u aan het wandelen bent, zorg ervoor dat je de uitwerpselen oppakt – zelfs als hun afval zich buiten gebieden bevindt waar mensen kunnen lopen.

Schakel over naar biologisch afbreekbare afvalzakken

Poepscheppen is voor alle milieuvriendelijke eigenaren, maar de kleine plastic zakken die vaak worden gebruikt om het weg te gooien, zijn een onnodig milieuprobleem. Deze kunststoffen voor eenmalig gebruik vullen stortplaatsen en kunnen mogelijk oceanen vervuilen, vogels en zeeleven doden en het duurt honderden jaren om het biologisch af te breken. Kies in plaats daarvan voor composteerbare zakken, die gemaakt zijn van natuurlijk materiaal, in plaats van synthetisch plastic, en het duurt drie tot zes maanden om volledig te verdwijnen.

Milieubewust speelgoed

Milieuvriendelijke eigenaren moeten overwegen om zich aan ‘ouderwetse’ analoge speeltuigen zoals ballen, touwtjes of kauwtabellen te houden om verspilling van stroomverbruik tot een minimum te beperken. Veel bedrijven zoals Kong bieden ook speelgoed, bedden en andere benodigdheden die zijn gemaakt van teruggewonnen of duurzame producten. En in plaats van nieuw te kopen, kijk je in tweedehands winkels om te zien wat dierenbenodigdheden mensen hebben gedoneerd. Uw huisdier zal het niet erg vinden om een ​​voorzichtig gebruikt speelgoed te gebruiken, en de planeet zal hiervan profiteren.

Geef een reactie