Hoe zorgt u goed voor de kamerplanten?

Het is al decennialang een probleem voor heel veel mensen. Hoe zorgt u er nou voor dat de kamerplanten goed blijven? Genoeg water geven is uiteraard een goede oplossing. Maar uitdroging is niet altijd het probleem. Er zijn meerdere factoren die kunnen meewerken aan het afsterven van de kamerplanten. Het belangrijkste is natuurlijk hoe dit probleem opgelost kan worden. Zodat de kamer mooi groen blijft, zoals de bedoeling is. Zorg dat de rotte kamerplanten met de bruine verkleuringen buitenshuis blijven met deze tips en u zult verbaasd achterblijven als u ziet hoe mooi uw kamerplanten er nou eigenlijk uit kunnen zien. Pak dus snel uw notitieboek erbij of bericht snel uw vriend of vriendin die ook uiterst veel moeite heeft met het in leven houden van de planten, want na deze tips zal dit nooit meer het geval zijn!

 

Water is een goede basis

Het meest voorkomende probleem van het afsterven van de huisplanten is vaak de hoeveelheid water die ze krijgen. Sommige planten krijgen veel te veel, waar anderen juist veel te weinig krijgen. Om dit te voorkomen is het altijd aan te raden dat u na de aanschaf van de nieuwe planten eerst op internet het type plant opzoekt. Hier zal u makkelijk vinden hoe vaak en hoeveel u de plant water moet gaan geven. De volgende belangrijke stap is het niet vergeten van het water geven. Kies afhankelijk van de hoeveelheid water dat de plant nodig heeft voor een standaard watergeef moment. Spreek bijvoorbeeld af om elke vrijdagmiddag de planten water te geven. Op dit moment zal het een routine worden, waardoor u het niet zo snel meer zal vergeten!

 

Vliegen zijn niet altijd goed

Een andere zaak wat een negatief effect kan hebben op uw kamerplanten zijn vliegjes. Rouwvliegjes om precies te zijn. Deze vliegjes kunnen namelijk hun larven in de potgrond laten nesten. Deze larven eten vervolgens van de kamerplant, waardoor deze hard achteruit zal gaan. Hoe kan u dus uw rouwvliegjes bestrijden? Rouwvliegjes kunnen gezien worden als een serieuze plaag en daarom is het aan te raden om deze echt te bestrijden als deze zich in uw planten en potgrond bevinden. Een goede oplossing hiervoor zijn aaltjes tegen rouwvliegjes. De aaltjes zorgen er op een milieu en plantvriendelijke wijze voor dat de larven zullen sterven. De aaltjes hoeven alleen maar in de potgrond verspreid te worden en dan doen zij vanzelf hun werk. Hierdoor zal er niet meer van uw kamerplanten gegeten worden en zullen uw planten er mooi en groen uit blijven zien!  

Geef een reactie