Rouwvliegjes en bloedluis bestrijden, hoe doe je dat?

Veel mensen weten dat ik dagelijks in de tuin werk en dat ik veel verstand heb van tuinieren. Bij tuinieren komt ook het bestrijden van onkruid en ongedierte kijken en ik heb hier in de loop der jaren ontzettend veel over geleerd. Juist omdat ik zo vaak vragen krijg, bijvoorbeeld hoe je bloedluis bestrijden moet bij kippen vind ik het leuk om jullie hier een aantal tips voor te geven. Of je nu tips wil over Aaltjes tegen rouwvliegjes of Bloedluis bij kippen bestrijden, over alles weet ik wat te vertellen!

Bloedluis bestrijden bij kippen

Mensen die kippen houden weten als geen ander dat kippen ontzettend veel last kunnen hebben van bloedluis. Deze kleine beestjes bijten zich vast in de huid van de kip en drinken het bloed van de kip op. Dit kan veel jeuk veroorzaken en op den duur zullen de kippen er ook ziek van worden. Door roofmijten in te zetten is het mogelijk om bloedluis te bestrijden. De roofmijten voeden zich namelijk met bloedluizen en leven hiervan. Door effectief om te gaan met de inzet van roofmijten zul je merken dat de bloedluis op den duur verdwijnt. Bloedluis bestrijden lijkt dus heel lastig, maar met de juiste tips en ervaring is het mogelijk hier effectief iets aan te doen!

Aaltjes inzetten tegen rouwvliegjes

Veel mensen weten dit nog niet, maar ook rouwvliegjes (ook wel grondvliegjes) kunnen effectief worden bestreden. Hiervoor zet ik altijd aaltjes in. Aaltjes zijn kleine nematoden (wormpjes) die zich door de bodem heen bewegen. Aaltjes voeden zich met larven van verschillende soorten insecten zoals rouwvliegjes. Om volwassen te kunnen worden heeft een aaltje larven nodig en daarom zijn dit de ideale beestjes om in te zetten. Aaltjes tegen rouwvliegjes werkt heel goed omdat de aaltjes hun slachtoffer binnendringen en daar een bacterie uitstoten. Deze bacterie vreet de larven als het ware op van binnen en schakelt de larven op die manier uit. Ideaal dus wanneer je veel last hebt van rouwvliegjes en andere plaaginsecten.

Ik gebruik deze manier van bestrijden heel veel omdat ik het belangrijk vind om biologische bestrijdingsmiddelen toe te passen. Net als bij het bestrijden van bloedluis bij kippen door roofmijten in te zetten kun je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Ga voor vragen over deze producten altijd in gesprek met de verkopende partij zodat je zeker weet hoe je hiermee om moet gaan. Het mooie van deze methode is dat roofmijten en aaltjes niet schadelijk zijn voor mens en dier. Succes met bloedluis bestrijden en het inzetten van de aaltjes tegen de rouwvliegen!

Geef een reactie