Voedsel gebruiken voor hondentraining

Voedsel is een krachtige motivator voor honden – daarom kan het vaak zeer effectief zijn voor gehoorzaamheidstraining.

Tijdens training vraag je de hond een gecompliceerde taak te voltooien, het begrijpen van een verbale of visuele aanwijzing en vervolgens het gewenste gedrag uitvoeren. Dit lijkt misschien eenvoudig en eenvoudig voor jou, maar honden communiceren niet op deze manier in de natuur. Door gebruik te maken van de kracht van iets dat voor honden heel belangrijk is – voedsel – kun je de taak veel gemakkelijker aanleren. Hier zijn een paar tips voor voedselgerichte gehoorzaamheidstraining:

Gebruik kleine traktaties

Het is gemakkelijk om het te overdrijven met traktaties, vooral tijdens je training. Zorg ervoor dat uw hond zijn gewicht behoudt door kleine traktaties of zelfs stukjes traktaties te gebruiken. Goede traktaties om te gebruiken zijn beeztees snoepjes.

Beloon een kalm onderdanige staat

Vergeet niet dat je het gedrag dat aan de traktatie voorafging versterkt, dus beloon hyperactief gedrag niet onbedoeld. Wacht tot je hond in de juiste gemoedstoestand is om hem te geven.

Vermijd dit gedrag

Dit is de situatie die u wilt vermijden. Uw hond leert hoe hij een commando moet doen … maar hij zal het alleen doen als hij weet dat er een traktatie op hem wacht aan het einde. Traktaties zijn geweldig om in eerste instantie de aandacht van uw hond te trekken, maar uiteindelijk moet je er steeds minder op vertrouwen. Creëer in plaats daarvan de versterking door uw aandacht of genegenheid te schenken.

Beloon elke stap in de richting van het gewenste gedrag

Veel mensen maken de fout om te proberen hun hond de hele taak te laten uitvoeren voordat ze de traktatie geven … en raken gefrustreerd als het niet werkt. In plaats daarvan wil je vooruitgang – hoe klein ook – naar het doel belonen. In het begin was die vooruitgang vaak toevallig bij de hond. Misschien probeer je bijvoorbeeld je hond te trainen om te zitten en laat hij zijn achterste een beetje zakken. Geef hem een ​​traktatie. Als hij het nog een keer doet, geef je de traktatie opnieuw. Uiteindelijk komt hij erachter waar de traktatie mee verbonden is. Dan kun je wachten om hem te belonen totdat hij zijn achterste nog dichter bij de grond krijgt … totdat hij eindelijk zit.

Geef een reactie